Hlavní obsah

Pokud do Česka zamíří islamisté, prezident Zeman vezme do ruky pušku a půjde bojovat

V případě, že by se islámští radikálové dostali ve větších počtech do České republiky, prezident Miloš Zeman, ač nevoják, by se podle svých slov chopil pušky a šel by bojovat. Zeman to uvedl v jedné z odpovědí na dotazy čtenářů serveru Parlamentní listy.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

„Pokud by islámští radikálové vstoupili masivně na naše území, předpokládám, že vy i já bychom vzali pušku do ruky a šli bychom bojovat,” odpověděl prezident.

Zeman nicméně konstatoval, že větší riziko nežli radikálové podle něj momentálně přestavují nelegální uprchlíci. Prezident rovněž zopakoval, že hranice by kvůli nim měla střežit armáda.

Prezident rovněž připomněl, že na půdě Organizace spojených národů (OSN) hodlá navrhnout vznik mezinárodních sil zaměřených na potírání terorismu. Jak Zeman osvětlil, nemělo by se jednat o masivní jednotky, ale o úderná komanda.

Zeman se vyjádřil i k otázce přijetí eura a rovněž v tomto případě zopakoval svůj názor, že sice je pro přijetí společné evropské měny v ČR, ale za předpokladu, že z eurozóny  vystoupí zadlužené Řecko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám