Hlavní obsah

Pojďme otevřít restaurace s Romanem Prymulou, vyzývají lidé na sítích

Novinky, fia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Noční návštěva ministra zdravotnictví Romana Prymuly v restauraci na pražském Vyšehradě, která měla být v rámci protiepidemických opatření uzavřená, rezonuje na sociálních sítích. Recesisté v pátek na Facebooku už ohlásili několik akcí, v rámci nichž anoncují akci s názvem Otevírání restaurací s Prymulou. O účast projevují zájem desítky tisíc uživatelů.

Foto: Stránka události

Facebooková událost Otevírání restaurací s Romanem Prymulou

Článek

Potvrzuje se tak předpoklad, že lidé budou vnímat ministrův krok jako pobídnutí k nerespektování platných nařízení, když se jimi neřídí ani jejich autor a největší zastánce.

Na pátek večer je na Facebooku nahlášená akce Jdu na pivo s Romanem Prymulou, u níž je jako místo konání uveden Vyšehrad. Událost zajímá přes 40 tisíc uživatelů.

Akce Otevírání restaurací s Romanem Prymulou ohlášená na 30. října 22.00 má už přes sedm tisíc nahlášených účastníků a 24 tisíc zájemců. Za akcí stojí je facebookový profil Neoficiální: Správa Pražského hradu.

Znepokojení vyjádřili i brněnští a pražští strážníci, kteří v ulicích řeší prohřešky lidí nerespektujících nařízená opatření. „Přistižení lidé nám už teď říkají, že my po nich něco chceme, ale jiní nejdou příkladem,” uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Strážníci se bojí nadcházejících dnů. Kvůli Prymulovi

Krimi

Prymula navštívil v noci na čtvrtek restauraci na pražském Vyšehradě, která měla být v rámci jeho vlastních opatření proti šíření koronaviru zavřená. Setkal se tam se šéfem poslaneckého klubu ANO Jaroslavem Faltýnkem.

Premiér Andrej Babiš (ANO) Prymulu vyzval k rezignaci, jinak ho odvolá. Ministr tvrdí, že nebyl v restauraci, nýbrž v soukromém prostoru vyšehradské kapituly. Její probošt ale prohlásil, že o ničem neví, protože kapitula prostor pronajímá soukromé firmě, která v budově provozuje restauraci, žádné soukromé prostory tam kapitula nemá.

Na případ upozornil deník Blesk, který uvedl, že Prymula na odchodu ani neměl nasazenou roušku.

Anketa

Nalomil ve vás prohřešek Romana Prymuly důvěru v opatření proti koronaviru?
Ano
71,8 %
Ne
28,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 21599 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám