Hlavní obsah

Podezření na nemoc se u muže převezeného na Bulovku nepotvrdilo

Praha
Aktualizováno

Do nemocnice Na Bulovce přivezli v sobotu před půlnocí další osobu s infekčním onemocněním. Student přiletěl tentýž den z Ghany na pražské letiště, kde nevyčkal na vyšetření a policie ho následně zadržela na hlavním nádraží, které částečně uzavřela. Po prohlídce v nemocnici nebyly zjištěny důvody, aby v nemocnici dál zůstával. Uvedla to mluvčí ministerstva zdravotnictví Štěpánka Čechová.

Foto: archiv, Právo

Nemocnice Na Bulovce

Článek

Student přiletěl v sobotu večer na pražské letišti z Ghany, která není na seznamu zemí zasažených ebolou. Na muže upozornil personál, policisté a speciální tým lékařů jej zadrželi až na pražském nádraží.

"Jeho projevy byly pouze lehká rýma," řekla Čechová. Původně student směřoval na Bulovku na pozorování. Později mluvčí ministerstva řekla, že byl propuštěn do domácího ošetřování. "Nebyl důvod je držet v nemocničním léčení," řekla.

"Předpokládáme, že je to jiná choroba než ebola," řekl mluvčí Bulovky Martin Šalek, podle něhož nebyl aktivován krizový režim.

O převozu na Bulovku kvůli možnému podezření na ebolu bylo v sobotu rozhodnuto i u ženy z Karlových Varů, která se před měsícem a půl vrátila z Nigérie. Ani u té podle Šalka není velké riziko nakažení ebolou. "U obou případů platí, že ta ebola je vysloveně málo pravděpodobná," doplnila Čechová. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám