Hlavní obsah

Přes 400 mrtvých za 10 dní. Počty obětí covidu v Česku znovu strmě rostou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počty úmrtí evidovaných v souvislosti s covidem v posledních týdnech opět razantně rostou. Po letních měsících, kdy například v červenci zemřelo pouhých 14 osob, představuje 428 úmrtí započítaných od 1. do 10. listopadu zásadní zlom.

Článek

V posledních dnech začaly počty úmrtí rychle narůstat. Z jednotlivých případů, které ministerstvo evidovalo do poloviny října, se čísla rychle změnila na desítky úmrtí za den.

Vzhledem k tomu, že ve srovnání s předchozími týdny dále strmě rostou i počty nakažených, je nasnadě, že podobnou trajektorii budeme moci s určitým odstupem sledovat i v případě úmrtí.

Hranici 30 tisíc úmrtí souvisejících s covidem překročilo Česko 9. května. Přes děsivou bilanci 31 tisíc jsme se dostali minulý čtvrtek, kdy ministerstvo evidovalo 31 017 případů.

Během týdně přibylo podle průběžných údajů ministerstva dalších 281 úmrtí, přičemž vzhledem ke zpětné validaci dat nemusí být toto číslo konečné.

Šancí, jak snížit riziko těžkého průběhu covidu, který zejména seniorní skupiny ohrožuje na životě, je očkování.

Reklama

Výběr článků

Načítám