Hlavní obsah

Počasí slibuje slunečno, ale chladné noci

Mrazivým ránem odstartoval první prázdninový týden v Libereckém kraji, kde na Jizerce naměřili mínus jeden stupeň Celsia. Chladná rána lze očekávat i v druhé polovině týdne, jinak ale bude slunečno s občasnými přeháňkami. Novinkám to v pondělí řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Údolí řeky Labe. Ilustrační foto

Článek

„Vloni touto dobou jsme měli tropické počasí, letos začínáme prázdniny s mrazivým ránem na Jizerce, kde teplota klesla na minus 1 °C,“ konstatovala Honsová.

Podle ní v pondělí vystoupají teploty na 21 až 25 a bude jasno až polojasno. Do slunečného rána se probudíme i v úterý, kdy bude zpočátku rovněž jasná obloha. Odpoledne ale bude přibývat oblačnosti a s příchodem studené fronty se mohou objevit přeháňky a občas i bouřky. Na Moravu dorazí fronta až večer. Teploty budou ovšem příjemné mezi 24-28 °C.

Ve středu bude na Moravě oblačno s deštěm, ve zbytku republiky bude postupně polojasno až jasno s teplotami od 20 do 24 stupňů Celsia.

Do chladného rána budeme vstávat ve čtvrtek. „Ranní teploty se mohou pohybovat v rozmezí mezi 5-9 °C. Bude ale slunečno a odpoledne až 26 °C. Na horách se může objevit déšť,“ informovala Honsová.

Podobné ráno čeká Česko i v pátek. Odpoledne budou teploty stoupat až k 27 °C a bude svítit slunce.

O něco tepleji bude o víkendu. V sobotu při jasném až polojasném počasí se bude rtuť teploměru pohybovat mezi 24 až 28 stupni Celsia. Tropický den nás čeká v neděli. „Jeden z modelů ukazuje výhled teplot mezi 26-30 °C, druhý o něco méně mezi 24-28 °C. Bude polojasno až jasno s občasnými bouřkami,“ shrnula Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám