Hlavní obsah

Po teplotních rekordech se ochladí, Silvestr ale na sněhu nebude

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Závěr týdne slibuje poměrně výrazné ochlazení oproti několika předešlým dnům, kdy v České republice dokonce padaly teplotní rekordy a počasí připomínalo spíše jaro než zimu. Na horách by měl opět připadnout nový sníh, v nížinách si ale lidé na sněhovou pokrývku počkají minimálně do začátku roku 2013. Novinkám to řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Celý čtvrteční den se ponese ve znamení deštivého počasí a zatažené oblohy. Pršet bude na většině území, v horských oblastech může déšť přecházet ve sněhové srážky, a to intenzivní. Na horách by tak do rána mohlo napadnout až 35 centimetrů sněhu, uvedla Honsová.

Oproti minulým dvěma dnům se mírně ochladí. Odpolední teploty se budou v Čechách pohybovat mezi 4 až 8 stupni Celsia, na Moravě mezi 2 až 5 stupni.

Další ochlazení podle Honsové přijde v pátek, kdy odpolední maxima vystoupají na 0 až 4 stupně. V tisíci metrech mohou teploty klesnout až k -3 stupňům. Obloha bude polojasná až oblačná, v jižní polovině republiky může v ranních hodinách pršet.

Ráno přituhne

V sobotu bude oblačno až polojasno, v nížinách bude převládat nízká oblačnost. Zejména řidiči by si měli dát ráno pozor na mrznoucí mlhy. Odpoledne bude maximálně 2 až 6 stupňů Celsia, výrazně se ochladí ráno, kdy naměříme -1 až -5 stupňů a v oblastech se sněhem dokonce až -8 stupňů.

Stejně chladno bude i v neděli ráno. Přes den naměříme 1 až 5 stupňů. Od západu budou do republiky přicházet srážky v podobě slabého deště, který může na horách přecházet ve sněžení. Opět se mohou vyskytnout mrznoucí mlhy.

Také počátek příštího týdne bude alespoň v nížinách bez sněhu. Pouze místy se mohou vyskytnout smíšené přeháňky. Později má být oblačno až polojasno, místy se slabým sněžením, v nížinách s deštěm. Noční teploty dosáhnou 0 až -8 stupňů Celsia. Denní teploty se zpočátku budou pohybovat od -4 do 2 stupňů, postupně od 2 do 6.

Reklama

Výběr článků

Načítám