Hlavní obsah

Po chladnějším začátku bude září slunečné a příjemně teplé, slibují meteorologové

Září by mělo být teplotně nadprůměrné, slibují meteorologové ve svém měsíčním výhledu. Po razantním ochlazení, které nás čeká na počátku měsíce, by se v následujících dnech mělo počasí vylepšovat. Nejteplejším obdobím by měl být třetí zářijový týden, kdy by se měly teploty vyšplhat podle prognózy až k 28 stupňům Celsia.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Období od 1. do 10. září by měla provázet velká oblačnost s deštěm nebo přeháňkami, ojediněle by se mohly objevit i bouřky. Ranní teploty budou v rozmezí 13 až 5 stupňů Celsia, denní kolem 18 maximálně 24 stupňů Celsia.

Postupně se ale bude počasí vylepšovat, slibuje měsíční výhled. Mělo by být polojasno nebo skoro jasno. Ranní teploty budou sice nižší, v rozmezí 11 až 6 stupňů Celsia, během dne bude teplo a rtuť teploměru by se měla vyšplhat až na 28 stupňů Celsia.

V období od 21. do 27. září by se podle předpovědi mělo lehce ochladit. Mělo by být polojasno až oblačno, místy s dešťovými přeháňkami. Ranní teploty 10 až 5 stupňů Celsia, při vyjasnění by se mohly objevit přízemní mrazíky. Denní teploty 15 až 20 °C, přechodně až 22 °C.

Srážkově by mělo být září podle meteorologů průměrné. Pravděpodobně nejvíce bude pršet v prvním týdnu od 31. srpna do 6. září.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám