Hlavní obsah

Ploc: čekal jsem, že na mě vytáhnou nějakou špínu

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HARRACHOV

Problémy s alkoholem a následnou dobrovolnou léčbu letos na jaře v Horních Beřkovicích poslanec ČSSD Pavel Ploc nikdy nezastíral. Jak ve čtvrtek řekl Právu, tušil že poté, kdy oznámil policii, že dvojice mužů mu nabídla úplatek pět miliónů korun za podporu Topolánkovy vlády, na něj někdo něco vytáhne.

Článek

"Čekal jsem, že po snaze mne úplatkem přetáhnout do druhého politického tábora na mne vytáhnou nějakou špínu. Byl jsem na to připravený. Zvlášť když na mne nic jiného nemají. Ačkoliv nevidím žádnou souvislost s moji politickou rolí a posledními událostmi," reagoval 42letý Ploc, kterého i s rodinou od úterního večera chrání policie. [celá zpráva]

"Potíže s alkoholem jsem nezastíral. Už to navíc skončilo. Dnes si nedám ani skleničku. Léčebnu jsem kontaktoval dobrovolně, protože jsem cítil, že by to se mnou mohlo jít s kopce. Našel jsem v sobě potřebnou odvahu. Jsem zásadový a pokud něco dělám, snažím se to dělat důsledně. Tomu mne naučil sport," pokračoval Ploc, kterého ani v období, kdy intenzivněji tíhnul k alkoholu, nepovažovali střízlivě uvažující lidé za notorika.

"Tím nikdy rozhodně nebyl. Vždyť celou dobu dělal do sportu, věnoval se skokanskému potěru a posledních pět let i politice. Občas se napil, měl trochu nešťastné problémové období. Ale to snad skoro každý. Vím o čem mluvím. Léta, kdy je členem ČSSD, jsme často v kontaktu," konstatoval Plocův stranický souputník Petr Šimůnek.

"Notorik určitě nebyl. Opilého jsem ho snad nikdy neviděl. Vídali jsme se však v čase, kdy chodil trénovat děcka," řekl ředitel lesnického učiliště v Harrachově Michael Beneš, patřící spíše k opačnému politickému táboru než Ploc.

Lečbu skončil před volbami

Léčbu v Horních Beřkovicích Ploc absolvoval letos na jaře. "Chtěl jsem to mít vyřešené. Byla to pro mne i určitá zkušenost, kterou jsem prošel a za kterou se nestydím. Dalo mi to hodně. Nejsem ze známějších lidí sám, kdo něco podobného prodělal," podotkl Ploc.

"Něco jiného v očích lidí bylo, když se napil někdo neznámý. Pokud si ale přihnul Ploc, hned mu mnozí přičetli k dobru málem hektolitry," dodal dvojnásobný olympijský medailista.

Reklama

Související témata:

Související články

Přeběhlíci mají v české politice tradici

Dramatická hlasování ve Sněmovně, při nichž rozhoduje o osudu vlád jediný hlas, nejsou v české politice ničím výjimečným. Na stejnoměrně rozdělené politické...

Výběr článků

Načítám