Hlavní obsah

V čele Prahy 5 bude Zajíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Novou starostkou Prahy 5 byla v úterý zvolena dosavadní první místostarostka Renáta Zajíčková (za ODS). Její předchůdce Daniel Mazur (Piráti) byl spolu se členy rady městské části odvolán. Rozhodli o tom zastupitelé ODS, ANO, TOP 09, STAN a SNOP 5, kteří tento krok podpořili. Koalice tvořená Piráty, ODS, ANO a SNOP 5 se v pondělí rozpadla.

Foto: Praha 5

Renáta Zajíčková

Článek

Piráti v Praze 5 před rokem vyhráli volby v koalici se SNOP 5. Jenže mezi oběma uskupeními vypukly rozpory a volební spojenectví už na jaře dostalo vážné trhliny.

Zatímco představitelé SNOP 5 kritizují, že se nezačalo pracovat na plánu rozvoje městské části, Piráti mají za to, že důvodem rozpadu koalice je jejich kritika veřejných zakázek zadávaných přes odbor veřejných prostranství a zeleně, který spadá pod místostarostu Martina Slabého (ANO).

Novou koalici by mohli vytvořit zástupci ODS, ANO, TOP 09, STAN a SNOP 5. V opozici by vedle Pirátů byli rovněž zástupci KDU-ČSL.

Foto: Pirátská strana

Daniel Mazur

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám