Hlavní obsah

Piráti žalují Babiše za šíření lží

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Piráti podávají žalobu na premiéra Andreje Babiše (ANO) za šíření lži na Twitteru. Babiš tvrdil, že Piráti chtějí lidem zdaňovat přebytečné metry bytů a nastěhovat do domácností migranty. Strana chce od Babiše omluvu. Babiš doposud tvrdil, že se omlouvat nehodlá.

Foto: Koláž Novinky.cz s Právo

Andrej Babiš a Jakub Michálek

Článek

„Pan Babiš napsal na sociální síť lež, že máme v úmyslu nastěhovat lidem do bytů migranty či zdanit přebytečné metry nemovitostí. Nic takového Piráti v programu samozřejmě nemají a nikdy neměli a pan Babiš i jeho kolegové to moc dobře vědí,” uvedl k žalobě předseda pirátských poslanců Jakub Michálek.

Babiš se podle něj Pirátů bojí, a proto se „neštítí výmysly strašit běžné lidi”.

Piráti budou žalovat Babiše kvůli slovům o migrantech

Domácí

Babiš se na začátku června v projevu obul do Pirátů se slovy: „My nechceme sdílet naši zemi.” V knize svých vizí přitom před několika lety popsal jako dobrou perspektivu, že lidé budou brzy sdílet automobily, byty a chaty. Když byl na tento rozpor mezi svými tvrzeními upozorněn, vysvětloval to Babiš na Twitteru tím, že mu jde o dobrovolné sdílení.

„Ne povinně, jak to mají v plánu Piráti, co chtějí nejdřív mapovat byty, zdanit přebytečné metry a pak vám tam někoho nastěhovat. Nejlíp nějakého migranta,” napsal na Twitteru. Právě tuto větu označují Piráti za lež.

Babiš se odmítl omluvit Pirátům, kteří jej k tomu vyzvali v předžalobní výzvě

Domácí

Jelikož Babiš výzvu k omluvě ignoroval, obrací se Piráti na soud. „Premiér této země totiž nesmí jednat jako vrchní dezinformátor,” uzavřel Michálek.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám