Hlavní obsah

Piráti hlasují o Michálkově odvolání

Piráti mohou počínaje páteční 10. hodinou až do pondělí hlasovat o odvolání poslance Jakuba Michálka z postu místopředsedy strany. Důvodem je jeho údajně nevhodné a arogantní chování i šikana podřízených. Michálek šikanování odmítá a své jednání zdůvodňuje vysokými nároky na spolupracovníky.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jakub Michálek

Článek

Piráti na svém fóru mohou hlasovat pro odvolání, proti odvolání a pro odročení rozhodnutí o celé záležitosti na jednání lednového celostátního fóra, na němž budou členové vybírat nové vedení. Michálek již dříve avizoval, že se o post místopředsedy znovu ucházet nehodlá.

Další z místopředsedů Mikuláš Peksa v rámci vyostřené debaty, kterou Piráti vedli na internetovém fóru, vedl, že pokud by Michálek ve funkci zůstal, on rezignuje.

Piráti se hádají dál. Nově chtějí sejmout Ferjenčíka

Domácí

Rozdílnost názorů uvnitř strany vyústila v předchozích dnech do debaty o možném odvolání Mikuláše Ferjenčíka z pozice šéfa mediálního odboru. Někteří Piráti mu vyčítají, jak se postavil ke kauze bývalé šéfky pražských zastupitelů Michaely Krausové.

Ta skončila v čele klubu kvůli svým schůzkám s obviněným manažerem JC Decaux Tomášem Tenzerem. Někteří Piráti poukazují na skutečnost, že Krausová je partnerkou Michálka a naznačují, že mediální odbor strany komunikaci celé záležitosti nezvládl.

Piráti se do sebe pustili urážkami. Spory bobtnají

Domácí

Pro zahájení jednání o odvolání Ferjenčíka se v pátek dopoledne vyslovilo  36 z 238 hlasujících. Aby bylo hlasování svoláno, musela by se vyjádřit pro návrh většina hlasujících, minimálně 60 členů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám