Hlavní obsah

Pirát Šraier rezignoval po kauze s luxusním telefonem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pirátský zastupitel v pražské šesté městské části Vladimír Šraier se rozhodl rezignovat na členství v dozorčí radě městské společnosti Trade Centre Praha (TCP). Důvodem je medializace případu s drahým služebním telefonem. Šraier uznal pochybení a telefon hodlá odkoupit.

Foto: Piráti

Vladimír Šraier

Článek

Šraier působil v dozorčí radě TCP, která má v Praze na starost správu nemovitostí. Z titulu své funkce měl nárok na služební telefon, přičemž v dubnu požádal o luxusní iPhone XS Max v ceně více než 37 000 korun.

Po zveřejnění případu Šraier uznal pochybení a rozhodl se přístroj odkoupit. Celou záležitost však nejprve projedná dozorčí rada.

„V každém případě jsem to neměl dělat a omlouvám se za to. V rámci možností jsem se pokusil o rychlou nápravu. Výsledek by měl být takový, že nikomu nevznikla žádná škoda ani náklad,” uznal zastupitel, který v pondělí oznámil, že na post v dozorčí radě rezignuje.

„Příliš dlouho jsem podnikal, abych si uvědomil, jak citlivou záležitostí služební manažerský telefon je. Nárok nenárok, měl jsem si ho rovnou pořídit sám. Každopádně za politickou chybu je potřeba převzít politickou odpovědnost,” uzavřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám