Hlavní obsah

Pětikoalice slibuje představit svůj plán boje proti covidu

Pětikoalice Spolu s Piráty a Starosty, která má vytvořit příští vládu, představí svůj plán opatření proti šíření covidu pro příští týdny a měsíce na tiskové konferenci ve středu ráno. Řekl to v úterý předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura po společném jednání klubů Spolu (ODS, lidovci a TOP 09).

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Tiskové konference se mají zúčastnit předsedové všech pěti stran koalice, experti takzvaného AntiCovid týmu i kandidát na ministra zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09).

Stanjura v úterý nechtěl komentovat aktuální vývoj epidemie. Uvedl, že odpovědnost stále nese končící kabinet hnutí ANO a ČSSD.

Vláda zvažuje povinné očkování pro seniory a vybrané profese

Domácí

Kandidát na ministra financí Stanjura odmítl komentovat například návrh vládní rady pro zdravotní rizika na povinné očkování lidí starších šedesáti let. Předsedové stran podle něj ve středu veřejnost seznámí s plány i hodnocením kroků připravovaných končícím kabinetem.

Za správné koalice považuje podle Stanjury komentovat až kroky, které vláda učiní, nikoli pouze plány. Jmenoval například pondělní debatu o vyhlášení nouzového stavu, ke kterému nakonec vláda Andreje Babiše (ANO) nepřistoupila.

Čtvrtá dávka? Nejspíš bude nutná, připustil Válek

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám