Hlavní obsah

Párty pomůže Nikolce a Magdalence

Právo, Karel Otcovský
Chomutov

Charitativní hudební festival pro celou rodinu nazvaný Párty pomáhá Nikolce a Magdalence se uskuteční v neděli 20. 9. od 13 hodin v Chomutově. Na dvou scénách, v areálu Kamencového jezera a v letním kině, proběhne bohatá kulturní produkce, která zaujme všechny věkové kategorie návštěvníků.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Iniciativa vzešla z řad místních muzikantů, na které se obrátila s prosbou o pomoc maminka jedné z holčiček s těžkými onemocněními. Ti oslovili vedení města, které ve spolupráci s místními organizacemi spojilo síly a rozšířilo tak kulturní nabídku, která byla vzhledem k pandemii v posledních měsících značně omezena.

„Nápad uspořádat rodinný hudební festival, který pomůže dvěma nemocným holčičkám, se nám velice líbil,“ řekl náměstek primátora Milan Märc a dodal, že celý výtěžek ze vstupného poputuje na intenzivní neurorehabilitační péči, která není hrazena zdravotními pojišťovnami.

Desetiletý Honzík bojuje s dětskou mozkovou obrnou. Pomáhají mu fyzicky i finančně náročné neurorehabilitace

Děti

Vstupné se bude vybírat formou zakoupení veselého náramku v minimální hodnotě 50 korun pro dítě a 100 korun pro dospělé.

Návštěvníci se mohou těšit na skupiny Trautenberk, Experience, Abdera, Madras, CopaCaband, zpěváky Michala Horáka, Adélu Radimcovou a Matěje Koudelku. Pozvání přijala i mladá zpěvačka, muserka a youtuberka Mína.

Těžce nemocnému Oliverovi v Motole zamítli léčbu, na kterou rodina vybírala 50 milionů

Žena

„Program doplní také stánek chomutovské knihovny, ve kterém bude připravena prezentace deskových her spolu s výtvarnou dílnou. Děti se budou moci vyřádit na nafukovacích atrakcích, kde bude polovina z celkových tržeb též darována na neurorehabilitační péči,“ řekl spoluorganizátor akce a ředitel knihovny Bedřich Fryč.

Vstup na festival bude umožněn pouze vchodem z letního kina, vzhledem k nutné regulaci počtu návštěvníků. Kapacita areálu bude omezena na 1000 osob v jednom okamžiku.

Reklama

Výběr článků

Načítám