Hlavní obsah

Paroubkův rozvod: za dvacet minut hotovo

PRAHA

Obvodní soud pro Prahu 5 ve středu rozhodl o ukončení manželství Zuzany a Jiřího Paroubkových. Manželství, které trvalo 28 let, rozvedla soudkyně Kateřina Brychtová během dvaceti minut. Ani jeden z hlavních aktérů se stání nezúčastnil, oba byli zastoupeni svými právníky. Ti se také okamžitě po vynesení verdiktu vzdali práva na odvolání.

Článek

Rozvod, na který podal Paroubek návrh 7. července, proběhl hladce zejména proto, že manželé nemají nezletilé děti a předem se dohodli na majetkovém vypořádání. Dohodu ale oba podepsali teprve v úterý 11. září, tedy den před rozvodem.

Podle Paroubkova právního zástupce Radomíra Šimka se "pilovala" do poslední chvíle. Zástupkyně Paroubkovy ženy Jaroslava Žáková doplnila, že součástí dohody o majetkovém vypořádání nebylo výživné pro manželku. To patrně jeho choť nepožadovala. Ponechala si ale psa.

Písemné vyhotovení rozsudku soud oběma stranám doručí do třiceti dnů. Pak podle Šimka už nebude šéfovi opoziční strany nic bránit v tom, aby se znovu oženil.

Rozvod po 28 letech

Paroubek se rozhodl od své ženy odejít po 28 letech manželství. Našel si mladší ženu, čtyřiatřicetiletou tlumočnici Petru Kováčovou.

O nové partnerce a úmyslu rozejít se s manželkou informoval před prázdninami. Oba manželé už dříve tvrdili, že by měl rozvod probíhat hladce, protože se na vyrovnání dohodli.

Petra Kováčová. Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

"Za několik týdnů po mém rozvodu se i hulváti budou muset vyjadřovat slušně o slečně Kováčové. A až se Petra v krátké době stane mou manželkou, budou to muset vzít na vědomí," řekl dříve Právu Paroubek v narážce na to, že média označují Kováčovou za jeho milenku, nikoliv jako přítelkyni, jak by si přál.

Nedávno se rozpadl také vztah třiadvacetiletého Paroubkova syna Jiřího se sedmadvacetiletou přítelkyní Kristýnou. Mají přitom spolu malou dceru. Paroubek ale už v červenci, krátce po jejich rozchodu, oznámil, že se o Kristýnu a malou Viktorii postará.

"Ať je situace mezi naším synem a jeho partnerkou a matkou jeho dítěte (jakákoliv), ať se vyvine jakkoliv, já ani Zuzana nenecháme partnerku našeho syna ani vnučku na holičkách, nenecháme je nezabezpečené," řekl tehdy Paroubek za přítomnosti své manželky.

Jiří Paroubek s přítelkyní Petrou Kováčovou na oslavě svých 55. narozenin. Foto: ČTK/Stanislav Peška

Reklama

Související témata:

Související články

Paroubek oznámil rozvod s ženou Zuzanou

Předseda ČSSD Jiří Paroubek se rozvádí se svou ženou Zuzanou Paroubkovou. Novinkám to oznámil Paroubkův tiskový mluvčí Jiří Ovčáček. Rozvodové řízení...

Výběr článků

Načítám