Hlavní obsah

Paroubek: Za zájem o mou cestu do Sýrie mohou agentury ODS

Právo, trj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Šéf ČSSD Jiří Paroubek v pátek večer těsně poté, co jeho letadlo ze Sýrie dosedlo na plochu ruzyňského letiště, ostře napadl premiéra Mirka Topolánka. Řekl, že za zájmem médií o jeho studijní cestu do Sýrie, kam ho pozvala strana Baas, stojí PR agentury ODS.

Článek

Podle Paroubka šlo o to, odvrátit pozornost od Topolánkova počínání v USA, k čemuž neměl dostatečně silný mandát. „On ho má tak slabý jako v současné době americký prezident Bush,“ řekl Paroubek o Topolánkovi.

„Úvahy některých novin, že se scházím s teroristy, budou mít samozřejmě soudní dohru,“ pohrozil zároveň. Zopakoval, že jeho cesta s manželkou Petrou a místopředsedou Sněmovny Lubomírem Zaorálkem byla v intencích české zahraniční politiky.

Byla to prý studijní cesta, z níž nejsou žádné výstupy. Paroubek byl v zemi na pozvání vládní strany Baas. Premiér Mirek Topolánek už dříve řekl, že Paroubkova cesta je v rozporu s českými zahraničněpolitickými zájmy.

Paroubek chce ještě navštívit kromě Izraele také Palestinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám