Hlavní obsah

Paroubek se oženil, v Mariánských Lázních si vzal Kováčovou

Právo, Novinky, František Kšajt
MARIÁNSKÉ LÁZNĚ

Předseda ČSSD Jiří Paroubek (55) a tlumočnice Petra Kováčová (34) byli v sobotu odpoledne oddáni v civilním i církevním průběhu svatby. Ženichovi šel za svědka slovenský premiér Robert Fico. Dějištěm svatby se stal zasněžený secesní mariánskolázeňský hotel Esplanade. Jiří Paroubek tak udělal definitivní tečku za dohady, které jeho svatbu už týden provázely.

Článek

"Dnes 17. listopadu 2007 byli v 16:24 oddáni mgr. Petra Kováčová a ing. Jiří Paroubek," stojí v oficiálním prohlášení pro novináře. Novomanželé se podle komuniké rozhodli používat příjmení Paroubek - Paroubková.

"Ceremoniálu se zúčastnilo zhruba 30 rodinných příslušníků a nejbližších přátel novomanželů," stojí v prohlášení.

Oddávajícími byli exstarosta Mariánských Lázní a současný radní Luděk Nosek a o církevní obřad se postaral bratislavský biskup Církve československé husitské Jan Hradil, který páru udělil svátost manželskou.

Fico po svatbě brzo odjel

Slovenský premiér Robert Fico, který byl dnes za svědka na svatbě šéfovi ČSSD Jiřímu Paroubkovi, se v mariánskolázeňském hotelu Espalanade dlouho nezdržel. Po svatebním obřadu, který proběhl v půl páté, už v sedm hodin mířil zpět na Slovensko. Podle zdrojů Práva však neodjel na fotbalový zápas v Praze, ale rovnou do vlasti s tím, že ho čeká zítra náročný pracovní den a že proto musí svatební veselí oželet.

:. Novomanželé Paroubkovi ve společnosti biskupa Jana Hradila, slovenského premiéra Roberta Fica a svědkyně nevěsty, která prozradila pouze křestní jméno Miriam. Foto: PRÁVO/František Kšajt

Kritici vyčítají Paroubkovi termín a místo svatby

Svatba se konala v neprodyšně uzavřeném třetím patře hotelu Esplanade Spa Golf Resort, v sálu Goethe, který byl pro tuto příležitost speciálně připraven a květinově vyzdoben v mariánskolázeňské pastelové kombinaci žluté, modré a bílé.

Majitelem hotelu je Vlastimil Dvořák, kterého média označují za agenta komunistické Státní bezpečnosti. Paroubek se tak stal terčem kritiky kvůli tomu, že se v Dvořákově hotelu žení zrovna 17. listopadu.

Původně chtěl také Dvořák novomanželům noc v prezidentském apartmá luxusního hotelu poskytnout zdarma jako dárek, bývalý premiér si ale ubytování zaplatí sám. Svatba šéfa nejsilnější opoziční strany přišla asi na 120 000 korun. Z toho velkou část uhradí podle tradice nevěstiny rodiče, uvedl už dříve Paroubek.

Paroubkova svatba by se mohla také stát zdrojem napětí na mariánskolázeňské radnici. Radní Nosek, který pár oddával, podle informací Práva povolal k ochraně hotelu městskou policii, místostarosta Jiří Chval (ODS) poté strážníky od místa konání svatby stáhnul a hovoří o zneužití pravomoci veřejného činitele. 

Vybraná vína

"Vína byla nabízena z osmi druhů výborných Svatomartinských vín, a dále z široké nabídky 200 druhů vín," uvedl pro Právo Vlastimil Dvořák.

Bratislavský biskup Jan Hradil je druhé volební období starostou městečka Újezd u Brna. Kandidoval za nezávislé. Je v kraji známou osobností, milovník vína a historik. Přičinil se, že pod jeho vedením obec Újezd u Brna před třemi roky povýšila na město. Je také znám svými výhradami k celibátu.

:. Pětihvězdičkový hotel Esplanade v Mariánských Lázních, kde se svatba konala. Foto: PRÁVO/František Kšajt

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám