Hlavní obsah

Paroubek: ČR nebude vetovat unijní dohodu o DPH

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Česká republika nebude vetovat unijní dohodu o snížených sazbách daně z přidané hodnoty. Podle premiéra Jiřího Paroubka se Česku navíc podařilo najít způsob, jak nechat většinu výstavby bytů a rodinných domů ve snížené sazbě DPH i po roce 2007, kdy zemi končí výjimka.

Článek

"Celá věc je uzavřena. Výsledný kompromis představuje 90, možná 95 procent toho, s čím jsme do toho šli. Česko nebude vetovat dohodu o DPH," řekl Paroubek.

Bohuslav Sobotka, ministr financí a předseda ČSSD, uvedl,  že bude většina bytové výstavby po roce 2007 zdaněna sníženou pětiprocentní sazbou DPH i v případě, že by unijní dohodu odmítlo Polsko.

Bez souhlasu polského ministra by ale v roce 2008 zdražilo dálkové vytápění domácností a opravy bytového fondu, kde by sazba DPH vzrostla. V případě jednomyslné dohody by však byla výjimka prodloužena do roku 2010.

"Našli jsme takovou cestu, která zajistí, že se po roce 2007 nezdraží většina bytové výstavby a výstavba rodinných domů," řekl Sobotka. Podrobnosti chce oznámit na tiskové konferenci v neděli odpoledne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám