Hlavní obsah

Parlamentní televize odstartuje 28. října

Právo, jp
PRAHA

Televizní program 24.cz, který bude dostupný v kabelové síti UPC a na satelitu UPC Direkt, zahájí své zkušební vysílání podle plánu 28. října. Program bude nabízet živé, nesestříhané a nekomentované přenosy ze Sněmovny a Senátu. Jedná i o přenosech z tiskových konferencí vlády a Hradu.

Foto: Ondřej Smolka
Článek

 "Našim cílem není vytvářet zpravodajské vysílání, ale objektivně informovat o činnosti veřejné a státní správy v České republice," píše ve svém pondělním prohlášení olomoucká společnosti Region Média (RM), která je držitelem licence na toto vysílání.

"Zaznamenáváme různé spekulace a pochybnosti týkající se zahájení vysílání TV programu 24.cz s ohledem na připravovaný start televizních programů jiných subjektů. Musíme však poukázat na jejich skrytou účelovost, neboť z příslušných dokumentů Rady pro rozhlasovéa televizní vysílání a z platných zákonů nevyplývá, že by mohlo být v dohledné době takovéto vysílání zahájeno. Upozorňujeme rovněž, že jsme název svého programu 24. cz řádně zaregistrovali a jsme připraveni se proti jeho nápodobě bránit," uvádí se v prohlášení společnosti RM.

"Projekt parlamentní TV stanice má několik etap, jejich start je závislý na míře zapojení jednotlivých orgánů státní a veřejné správy do vysílání. Program lze charakterizovat jako tzv. nízkorozpočtový, pohybuje se řádově v několika desítkách miliónů korun," upřesnil Leoš Pohl ze společnosti RM.

Reklama

Související témata:

Související články

V říjnu začne vysílat parlamentní TV

Pravděpodobně na státní svátek 28. října by měl začít vysílat parlamentní TV kanál, které nabídne divákům přímé nesestříhané přenosy z jednání Sněmovny, Senátu...

Rada dala parlamentní TV zelenou

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání dala na dvoudenním jednání mimo jiné zelenou vysílání televizního kanálu, který by měl živě a nesestříhaně přenášet...

Výběr článků

Načítám