Hlavní obsah

V říjnu začne vysílat parlamentní TV

– PRAHA
Právo, jp

Pravděpodobně na státní svátek 28. října by měl začít vysílat parlamentní TV kanál, které nabídne divákům přímé nesestříhané přenosy z jednání Sněmovny, Senátu a přenosy tiskových konferencí vlády. V jednání jsou i přenosy z tiskových konferencí a briefingů prezidenta republiky.

Foto: Archiv spolku Přátelé Vrbenska

Pohádkových bytostí i postav z masa a kostí bude o víkendu na Drakově nepočítaně.

Článek

Stanice se objeví v sítích kabelových operátorů, na satelitu a v rámci experimentálního digitálního vysílán Czech Digital Group na jednom z multiplexů.

Projekt parlamentní televize vznikl na objednávku kabelové společnosti UPC Česká republika, která loni oslovila několik vytipovaných firem a nabídla jim možnost zúčastnit se výběrového řízení na provozovatele takového kanálu. "UPC nebude stanici finančně podporovat, zajistí však technické zázemí pro vysílání," sdělil mluvčí UPC František Malina.

Parlamentní kanály nejsou v zahraničí ničím neobvyklým. První vznikl v roce 1979 ve Španělsku, dnes má tři programy, z nichž jeden přenáší jednání Sněmovny reprezentantů, druhý Senátu a třetí se pod názvem Extra věnuje speciálním kauzám.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám