Hlavní obsah

Pandemie neexistuje, zrušte omezení, žádají demonstranti v centru Prahy

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na Václavském náměstí v Praze v pondělí odpoledne demonstrují lidé svolaní odpůrci vládních opatření v rámci boje s pandemií koronaviru. Podle demonstrantů pandemie neexistuje a volají po zrušení všech omezení. Akci sleduje policie, která žádné větší komplikace řešit nemusela.

BEZ KOMENTÁŘE: Demonstrace na Václavském náměstí a pochod k Ministerstvu vnitra proti vládním opatřením Video: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Demonstranti se sešli po 14. hodině v horní části Václavského náměstí, policie jejich počet odhadla na několik desítek. Její mluvčí Violeta Siřišťová k 15. hodině uvedla, že její kolegové nemuseli řešit žádné závažnější problémy.

Akci svolala iniciativa Občanské hnutí, jejíž členové chtějí předat ministru vnitra Janu Hamáčkovi (ČSSD) memorandum, ve kterém žádají okamžité ukončení vládních opatření v rámci koronakrize. Omezení jsou podle nich spojená s „protiústavně vyhlášeným stavem neexistující pandemie”, mezi dalšími požadavky na vládu je například stoprocentní záruka dobrovolnosti očkování proti covidu.

Desítky lidí protestovaly před domem ministra Blatného. Přivezly i rakev

Koronavirus

Účastníci mají vyrazit na pochod přes Staré Město na Letnou před budovu ministerstva vnitra.

Proti vládním opatřením zejména ve vztahu k živnostníkům se má vyjádřit také majitel restaurace Šeberák v pražských Kunraticích, který hospodu i přes zákaz otevřel. „Chceme seznámit občany s naším dalším postupem, protože opatření této vlády nefungují a zbídačují tuto zemi a berou lidem naději,“ napsal Jakub Olber z Šeberáku v pozvánce na úterní tiskovou konferenci.

GIBS: Říjnový zásah na protirouškové demonstraci v Praze byl v pořádku

Krimi

Další, stejně laděná iniciativa Jany Peterkové chystá demonstraci rovněž znovu s Občanským hnutím na středu na Malostranské náměstí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám