Hlavní obsah

Pálení čarodějnic a první máj doprovodí přeháňky a bouřky

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teploty kolísající kolem hranice dvaceti stupňů, polojasná obloha a občasné přeháňky, které mohou doplnit bouřky. Takový výhled slibuje na nadcházející víkend předpověď počasí, s níž Novinky seznámila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Nejteplejším dnem nadcházejícího víkendu nebude nedělní první máj, ale již pátek. Odpolední maxima se mohou šplhat na 19 až 23 stupňů Celsia, přičemž bude většinou polojasno až oblačno. "Odpoledne se mohou objevit slabé přeháňky a ojediněle i bouřky," doplnila Honsová.

Velmi podobně bude i po oba víkendové dny. Sobota bude nejprve polojasná, postupně se v průběhu dne zatáhne a na většině území se vyskytnou přeháňky a místy rovněž bouřky. Odpolední teploty se budou pohybovat v intervalu 18 až 22 stupňů.

První máj, který připadá na neděli, slibuje rovněž spíše oblačnou či polojasnou oblohu. Chybět ani tentokrát nebudou přeháňky a bouřky, ty však spíše výjimečně. "Teploty očekáváme v rozmezí 16 až 20 stupňů," doplnila Honsová.

Nejinak tomu bude i počátkem příštího týdne, kdy by se mělo dále ochlazovat na 15 až 19. Nadále nás čeká oblačno až polojasno s občasnými přeháňkami. "Změna počasí by mohla přijít od druhé poloviny týdne," naznačila Honsová příchod vyšších teplot.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám