Hlavní obsah

Ovčáčka naštvalo, že ho ČT nevysílala živě

• Aktualizováno
Novinky, jas

Prezidentská kancelář zvažuje, že podá stížnost Radě pro rozhlasové a televizní vysílání kvůli tomu, že ČT24 v úterý nevysílala živě tiskovou konferenci mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka. Mluvčí České televize Alžběta Plívová uvedla, že Hrad pro brífink neohlásil žádná zásadní sdělení, a televize proto dala přednost aktuálním tématům.

Foto: Petr Horník, Právo

Prezident republiky Miloš Zeman s mluvčím Jiřím Ovčáčkem

Článek

„Považujeme tento přístup za dětinskou pomstu České televize za názory prezidenta republiky,” uvedl Ovčáček.

Prezident se minulý týden vyslovil pro zrušení koncesionářských poplatků pro ty, kteří nejsou spokojeni s kvalitou pořadů ČT. [celá zpráva]

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Je třeba veřejně vyslovit otázku, že pokud bude Česká televize cenzurovat názory nejvyššího ústavního činitele, jak bude potom postupovat v případě dalších ústavních činitelů, politiků a občanů,” dodal mluvčí s poukazem na skutečnost, že v minulosti byly jeho brífinky vysílány živě.

V úterý po půl dvanácté se ČT24 věnovala zpravodajskému souhrnu a následně rozebírala novelu energetického zákona, kterou by se měla zabývat Sněmovna.

Nezaznělo nic zásadního, oponuje ČT

„V reakci na postup České televize zvažujeme další kroky, jedním z nich může být i stížnost Radě pro rozhlasové a televizní vysílání,” dodal mluvčí, jehož neuspokojila reakce televize. Ta zdůvodnila své rozhodnutí nevysílat tiskovou konferenci živě tím, že Hrad neavizoval žádná zásadní sdělení a jednalo se především o souhrn Zemanových aktivit z minulého týdne, o nichž již ČT informovala.

„Dramaturgie živého vysílání proto z pochopitelných důvodů upřednostnila na větší ploše téma právě projednávaného energetického zákona v Poslanecké sněmovně, který by mohl navýšit náklady energetikům až o 150 miliard korun, což by mohli drtivě pocítit zákazníci, a téma rušení druhého důchodového pilíře," citovala ČTK mluvčí televize Alžbětu Plívovou.

„Na tiskové konferenci zazněly též informace o čtvrtečním jmenování nového ministra spravedlnosti, nedělním přivítání ukrajinských Čechů prezidentem republiky, a také o blížící se cestě prezidenta republiky do Libereckého kraje,” oponuje Hrad.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám