Hlavní obsah

Ovčáček smazal fotku Sobotkova podpisu. Premiér se obává zneužití

Novinky, zpe
Praha
Aktualizováno

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček ve čtvrtek stáhl ze svého účtu na Twitteru fotografii Pamětní knihy zámku v Lánech s podpisem premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) a jeho manželky Olgy. Premiér podle mluvčího vlády Martina Ayrera vyslovil obavu z možného zneužití.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda vlády a předseda sociální demokracie Bohuslav Sobotka

Článek

„Na žádost pana premiéra jsem z twitterového účtu stáhl snímek zápisu premiérského páru v pamětní knize zámku v Lánech. Loňský ponechávám,“ uvedl ve čtvrtek na Twitteru Ovčáček.

Novinkám řekl, že o stažení fotografie ho požádal premiérův mluvčí Martin Ayrer. „Pan premiér se na mne obrátil s touto žádostí prostřednictvím svého mluvčího. Vyslovil obavu z potenciálního zneužití obou podpisů,“ sdělil Ovčáček.

„Zveřejnění a šíření fotek podpisů premiéra a jeho manželky po sociálních sítích nebylo odsouhlaseno ani nijak domluveno, proto jsem po dohodě s předsedou vlády požádal mluvčího prezidenta republiky o stažení těchto fotek," vysvětlil Novinkám Ayrer.

Ovčáček podotkl, že Hrad standardně zveřejňuje zápisy významných návštěv v lánské pamětní knize. Jako příklad uvedl čínského či rakouského prezidenta. Dodal, že podpis premiérského páru byl zveřejněn i loni, žádná připomínka přitom nezazněla.

BEZ KOMENTÁŘE: Odjezd premiéra Bohuslava Sobotky z LánVideo: Novinky

Premiér se svou chotí Olgou byl na zámku v Lánech v pondělí na tradičním novoročním obědě s prezidentem Milošem Zemanem.

Reklama

Výběr článků

Načítám