Hlavní obsah

Ovčáček se omluvil za své chování v opilosti, chce kontakt na taxikáře

Aktualizováno

Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček se v sobotu omluvil za své chování z noci ze čtvrtka na pátek, kdy byl v opilosti převezen do nemocnice, protože odmítl vystoupit z taxi. U převozu zasahovala policie.

Foto: Aktu.cz

Jiří Ovčáček měl být v noci na pátek převezen opilý do střešovické nemocnice.

Článek

„Omlouvám se panu taxikáři, záchranářům i policistům, mrzí mne to, stydím se a prosím za odpuštění. Také vám všem děkuji za trpělivost v situaci, ve které jsem mnohé zklamal,” řekl Ovčáček serveru aktu.cz.

Poprosil redakci o kontakt na taxikáře, kterému svým chováním způsobil újmu. Muži zřejmě dluží i peníze za jízdu.

Pro CNN Prima News dodal, že se nechce na nic vymlouvat, šlo prý o výjimečné selhání. V uplynulých týdnech byl podle svých slov pod velkým tlakem.

„Nebudu se na nic vymlouvat, byla to výjimečná věc, která se nebude opakovat, a chtěl bych poprosit všechny o odpuštění,“ dodal Ovčáček pro stanici, která v sobotu natáčela rozhovor s prezidentem Milošem Zemanem. Bude odvysílán v neděli.

Silně podnapilého Ovčáčka převážela záchranka do nemocnice

Krimi

Mluvčí prezidenta v noci ze čtvrtka na pátek využil služeb taxi a nechal se odvézt do Dělnické ulice v Praze. Tam ale odmítl z taxi vystoupit. Taxikář přivolal policii.

Záchranka následně mluvčího odvezla do Ústřední vojenské nemocnice. Taxikář uvedl, že mu Ovčáček za cestu nezaplatil. Dodal, že mu odvoz nabídl poté, co jej viděl na zemi. Podle informací aktu.cz měl Ovčáček v dechu 1,99 promile alkoholu.

„Policisté v pátek po třetí hodině ráno vyjížděli do Dělnické ulice v pražských Holešovicích, kde muž, ročník 1979, odmítal opustit vozidlo přepravní společnosti. Policisté na místě zjistili, že je silně opilý, a na místo přivolali záchrannou službu, která muže převezla k ošetření do nemocnice,” řekl Novinkám v pátek ráno pražský policejní mluvčí Richard Hrdina.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám