Hlavní obsah

Ovčáček přirovnal kvůli tuzemáku EU ke třetí říši

Aktualizováno

Evropská unie jako nacistická třetí říše a Česká republika jako protektorát Čechy a Morava. Touto optikou vidí vztahy obou entit mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. Své myšlenkové pochody demonstroval hradní úředník na svém facebookovém profilu, kde komentoval informace o problémech tuzemáku, který obsahuje látku, která by mohla způsobovat rakovinu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Mluvčí Miloše Zemana Jiří Ovčáček

Článek

„Říše se rozhodla, že se v protektorátě nebude pít tuzemák. A basta!“ uvedl Ovčáček, když se rozhodl sdílet rozhovor s šéfem tuzemské likérky.

V podobném duchu se Ovčáček vyjádřil na twitterovém účtu ČUTI, který počátkem roku založil s tím, že na něm bude politicky nekorektně reagovat na práci Centra proti terorismu a hybridním hrozbám.

Foto: repro facebookový profil Jiřího Ovčáčka, Novinky

Podivná paralela neušla pozornosti agentury Reuters, z jejíhož servisu ji následně přebrala i další média.

Mluvčí považuje svá slova za oprávněná.

Jak agentura připomněla, Zeman se prezentuje jako příznivce federalistického uspořádání Evropské unie, zároveň však vystupuje proti migrační politice Unie i protiruským sankcím.

Spor o tradiční lihovinu pramení z toho, že Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) dospěl k závěru, že rumové aroma v českém tuzemáku, dříve známém jako tuzemský „rum“, obsahuje karcinogenní látku. Konkrétně má jít o ethylester kyseliny mravenčí (mravenčan ethylnatý). [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám