Hlavní obsah

Ostravští sociální demokraté chtějí za předsedu Krejčíka nebo Zimolu

Právo, plk
Ostrava

Bývalého šéfa vojenských zpravodajců Miroslava Krejčíka nebo jihočeského exhejtmana Jiřího Zimolu navrhují na předsedu strany sociální demokraté z Ostravy. Ve vedení ČSSD chtějí vidět i Romana Onderku, Matěje Bendu, Jaroslava Foldynu, Svatopluka Němečka a Janu Vajdíkovou. O nominacích pro stranický únorový sjezd rozhodli ve čtvrtek večer delegáti okresní konference.

Foto: Petr Horník, Právo

Bývalý šéf vojenského zpravodajství Miroslav Krejčík

Článek

„Usilujeme o změny ve vedení ČSSD už od listopadu roku 2015. Bohužel naše hlasy nebyly vyslyšeny před volbami do Poslanecké sněmovny, a jak to dopadlo, všichni víme. Sociální demokracie ztratila přes 600 tisíc voličů a přišla o 35 poslanců a velmi těžko tak bude prosazovat svůj volební program. Politika se musí dělat pro občany a musíme plnit své sliby, které jsme občanům dali,“ řekla šéfka ostravské ČSSD Vajdíková.

Potvrdila, že delegáti konference nominovali na předsedu strany hned dva muže: Krejčíka a Zimolu.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Zimola během pátečního představení platformy Zachraňme ČSSD.

„Kandidáty na předsedu strany jsme navrhli dva, ať má možnost krajská konference a sjezd z čeho vybírat. U Krejčíka je nám sympatické to, že je úplně novou tváří do vedení ČSSD, Zimolu považujeme za velmi zkušeného kandidáta, který je charismatický, oblíbený, a hlavně umí vyhrávat volby ve svém kraji,“ zdůvodnila s tím, že soc. dem. potřebuje do vedení nové tváře a charismatické osobnosti, které se umí postavit za obyvatele ČR. „Nechceme ve vedení šedé myši,“ doplnila Vajdíková.

Kromě Krejčíka se Zimolou dostali v Ostravě nominace i další sociální demokraté. Na 1. místopředsedu poslanec Onderka, na řadové místopředsedy ostravský právník Benda, exministr zdravotnictví Němeček, poslanec Foldyna a sama Vajdíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám