Hlavní obsah

Ostravská soc. dem. chce za předsedu strany Grosse

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Ostavská sociální demokracie nominovala na post předsedy strany Stanislava Grosse. ČSSD si bude předsedu volit v březnu. Současný předseda strany má zatím jednoho protikandidáta, ministra práce a sociálních věcí Zdeňka Škromacha.

Foto: Jitka Sobotková
Článek

Podle ostravské ČSSD by se místopředsedou strany měl stát  starosta Bohumína Petr Vícha.

Boj v sociální demokracii, který se uklidnil poté, co v čele strany stanul Stanislav Gross, se opět rozhořel po prohraných senátních a krajských volbách. Zdeněk Škromach otevřeně deklaruje, že se nebude bránit spolupráci s komunisty. Jeho kandidatura zatím ale nemá mezi okresními a krajskými konferencemi velkou podporu.

Zlínsko nepodpořil ani jednoho kandidáta

Zlínská ČSSD minulý týden vyzvala bývalého předsedu strany Miloše Zemana, aby přijal nominaci na šéfa strany. Okresní organizace ČSSD Uherském Hradišti a Kroměříži se ale v sobotu  nepřiklonili k žádnému z možných kandidátů. "Padly různé názory na neúspěch ve volbách, usnesení na podporu nějakého kandidáta jsme však nepřijali," řekl šéf kroměřížské organizace Marek Šindler.

Účastníci však kritizovali současné vedení strany. "Panuje jakési rozladění. Nelíbí se nám, že se tváře ve vedení strany tak rychle obměňují," řekl předseda krajské organizace ČSSD Josef Vacula s tím, že část členů otevřeně kritizovala Grosse.

"Naše organizace nemá žádného favorita, o něčem však svědčí skutečnost, že výraznou podporu na post prvního místopředsedy strany získal Bohuslav Sobotka. Dostal 24 z celkem 25 hlasů," dodal Vacula.

Reklama

Související články

Škromacha do čela ČSSD strká Zeman

S požehnáním expremiéra Miloše Zemana vyhlásil více než čtyři měsíce před sjezdem ČSSD svou kandidaturu na šéfa strany místopředseda soc. dem. Zdeněk Škromach....

Škromach byl ve Sněmovně za křupana

Křupan, ignorant. Takové označení si ve čtvrtek ve sněmovním kuloáru vysloužil ministr Zdeněk Škromach (ČSSD). A za neomalené chování ho počastovali i jeho...

Výběr článků

Načítám