Hlavní obsah

ON-LINE CHAT: Prezidentský kandidát Tomio Okamura

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novinky.cz nabízejí od 12. prosince čtenářům možnost chatovat s kandidáty na prezidenta. Poslední chat proběhne dva dny před volbou 9. ledna. Se čtenáři Novinek ve středu mezi 11. a 12. hodinou diskutoval senátor, podnikatel a nezávislý prezidentský kandidát Tomio Okamura.

Článek

Okamura prozradil například, proč by jej lidé měli volit za prezidenta, co si myslí o protikandidátech, jaké je jeho oblíbené jídlo či zda má doma katanu. Zároveň upozornil, že sčítání nominačních podpisů bylo podle něj zmanipulované.

„Nemám rád ohebné bezpáteřní kariéristy, kteří zradí jakoukoliv ideu jen ve vlastní prospěch. Při pohledu na stávající kandidáty jich tam je takových více,“ odpověděl Okamura na dotaz, koho ze stávajících kandidátů by nerad viděl na Hradě.

Prezident by podle něj měl být nejen schopný, ale také ochotný udělat pro zemi nejvíc. Měl by být čestný a měly by mu být blízké starosti běžného člověka. „Nejsem nejlepší - ale v tuto chvíli si troufám říct, že mám vize a mám sílu i schopnosti je prosadit, a nepatřím k těm, kdo se paktují s kmotry, ani mě nikdo nezkorumpuje mocí nebo penězi,“ napsal Okamura.

Uvedl, že by se jako prezident rád zasadil o změnu celého politického systému. „A to tak, aby tu začala fungovat přímá demokracie, lidé aby volili přímo poslance, starosty, hejtmany a také je přímo mohli odvolávat,“ dodal.

Kontroly podpisů byly zmanipulované

Okamurovu přihlášku k prezidentské volbě vyřadilo ministerstvo vnitra poté, co odečetlo neplatné nominační podpisy za jeho kandidaturu. Podnikatel a senátor ale stojí za svým a tvrdí, že je stále ve hře. Kontroly podpisů byly podle něj zmanipulovány. Připustil, že se v této souvislosti obrátí na Ústavní soud, pokud Nejvyšší správní soud odmítne jeho odvolání proti vyškrtnutí. „Raději bych vše dotáhl k Ústavnímu soudu, aby on musel rozhodnout, že se tu páchaly podvody a celá příprava voleb byla zmanipulovaná a protiústavní,“ napsal Okamura.

Na dotaz, zda by Okamura v případě neúspěchu v prezidentské volbě uvažoval o založení politické strany, odpověděl, že není stranický typ. Podpořil by ale každé hnutí, které by si kladlo za cíl změnu stávajícího politického systému a které by žádalo přímou demokracii a větší odpovědnost volených zástupců.

Čtenářům Novinek prozradil Okamura také to, že jeho nejoblíbenějším jídlem je moravská zabijačka, ve fotbale fandí České republice a nemá doma japonský meč katanu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám