Hlavní obsah

ON-LINE CHAT: Odpovídal národní protidrogový koordinátor

Novinky, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Kamil Kalina byl v únoru jmenován ředitelem sekretariátu Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky. Sekretariát řídí projekty protidrogové politiky a zajišťuje, aby ministerstva v problematice drog správně spolupracovala.

Článek

Kalina vystudoval lékařskou a filosofickou fakultu Univerzity Karlovy, poté působil jako psychiatr a psychoterapeut. V roce 1991 se podílel na založení nadace Filia pro pomoc duševně nemocným a drogově závislým.

V roce 1993 se stal prvním národním protidrogovým koordinátorem. Do roku 1997 působil rovněž jako vedoucí Školy veřejného zdravotnictví IPVZ a náměstek ministra zdravotnictví.

Od roku 1994 spolupracoval s občanským sdružením SANANIM, největší nestátní organizací v ČR poskytující služby v oblasti péče a léčby závislostí na nealkoholových drogách. V období 1998-2007 zastával funkci ředitele pro zdravotní péči a vzdělávání.

Ředitel sekretariátu je zároveň ředitelem sekce protidrogové politiky Úřadu vlády České republiky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám