Hlavní obsah

ODS přetvořila vnitřní mechanismy a chce se přestěhovat do centra Prahy

Novinky, Václav Lang
Praha

Občanští demokraté po loňském propadu v preferencích pokračují v tažení za obrodu strany. Předseda Petr Fiala zahájil v úterý kampaň Ta pravá ODS, v jejímž rámci ODS akcentuje zejména vnitřní obnovu strany. Akce je součástí kampaně pro volby do Evropského parlamentu, která má vyjít zhruba na 15 miliónů korun.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Předseda ODS Petr Fiala.

Článek

„ODS jsem přebíral v nejtěžší chvíli v její historii a také ve chvíli, kdy nebyla v dobré kondici,“ připomněl šéf strany Petr Fiala, který byl zvolen do čela na lednovém kongresu v Olomouci.

Za uplynulé dva měsíce podle něj strana zaznamenala rozsáhlou změnu, co se týče vnitřních mechanismů, neboť podle Fialy je zapotřebí napřed uskutečnit obrodu uvnitř partaje. „Po těch dvou měsících můžeme konstatovat, že máme fungující a kvalifikovaný tým politiků, obnovili jsme profesionální zázemí, nastavili jsme nová pravidla,“ upozornil.

Strana podle něj také provedla úsporná opatření, reformovala manažerskou síť, aktualizovala kontakty všech straníků, odblokovala problémy na místních a oblastních úrovních. Vyzdvihl také sjednocení pravidel na všech politických stupních ODS. „Přijali jsme vzorový jednací a volební řád, tak aby se všichni na všech úrovních ODS postupně řídili stejnými pravidly,“ řekl Fiala.

Stěhování do centra metropole

Změna nastala také v komunikaci dovnitř strany. „Nedokázali jsme ani našim členům dobře vysvětlovat naši politiku,“ připustil Fiala kritiku s tím, že po svém zvolení sám napsal každému členovi dopis a také všichni dnes pravidelně dostávají newslettery o dění ve straně. „Děláme vše pro to, abychom důkladně informovali všechny naše členy a příznivce o naší politice,“ dodal.

Součástí snahy přiblížit se lidem je také myšlenka přestěhovat se ze stávajícího sídla v Polygon house v Praze na Pankráci. „Toto sídlo nepovažujeme nadále za vhodné,“ řekl Fiala a dodal, že se ODS snaží najít jiné prostory, které by byly v centru Prahy, a tím pádem blíže lidem. Nejde podle něj primárně o úsporné důvody.

V rámci kampaně Ta pravá ODS bude Fiala pořádat pravidelné besedy s občany. První z nich se uskuteční v úterý v Kladně.

Reklama

Výběr článků

Načítám