Hlavní obsah

ODS chtěla opět odvolat náměstka moravskoslezského hejtmana Konečného

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ani na druhý pokus během dvou měsíců neuspěli ve středu moravskoslezští zastupitelé z řad ODS při pokusu o odvolání z funkce náměstka hejtmana pro zdravotnictví Karla Konečného (KSČM). Hlasy opozičních občanských demokratů a lidovců nestačily ani na to, aby zastupitelé o odvolání jednali.

Foto: Radim Kijonka, Právo

Náměstek hejtmana Karel Konečný.

Článek

Poprvé se zástupci ODS a KDU-ČSL v zastupitelstvu Moravskoslezského kraje pokusilo Konečného odvolat v únoru. Důvodem byl náměstkův výrok v časopisu Týden o tom, že političtí vězni a disidenti by neměli chodit na besedy do středních škol.

Středeční reakce krajská opozice už měla souvislost přímo s resortem zdravotnictví, který Konečný na kraji řídí. „Máme tady dvě rozhodnutí Krajského soud v Ostravě ohledně proplácení poplatků v lékárně opavské Slezské nemocnice. Po prvním se krajští radní rozhodli obcházet zákon,“ upozornil zastupitel Pavel Drobil (ODS).

Po druhém rozsudku měl podle něj náměstek hejtmana prosadit zrušení proplácení poplatků ve všech krajských zdravotnických zařízeních. „Nejen tím ale pan kolega Konečný prokázal naprostou nekompetentnost. Vždyť se neorientuje ani v takových věcech jako jsou orgány obchodních společností,“ dodal Drobil s tím, že Konečný měl asi nějakou erudici, která vyhovovala minulému režimu. „Pro současnou dobu je ale naprosto nedostatečná.“

Konečný považuje regulační poplatky za velké politické téma. „ODS se nikdy nesmířila s tím, že jsme začali s úhradou regulačních poplatků a ani s tím, že se komunisté dostali do uvolněných funkcí krajského zastupitelstva. Toto spojit a vytvořit z toho jakousi kauzu jde, ale nerad bych to dál komentoval,“ poukázal náměstek hejtmana.

Reklama

Výběr článků

Načítám