Hlavní obsah

Odborníci trojkoalice ladí program

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Občanští demokraté, lidovci a zelení se chtějí do čtvrtka domluvit na programu společné vlády. Ještě ten den chce jít premiér Mirek Topolánek za prezidentem. Zatímco experti slaďují program, předsedové stran domlouvají personální složení.

Článek

"Ve čtvrtek pan předseda Topolánek odnese kompletní seznam členů vlády panu prezidentovi. Zatím není ještě definitivně jasné personální složení ani přesný poměr sil mezi stranami," řekl místopředseda ODS Petr Bendl po ranním jednání grémia nejsilnější strany.

Topolánek se s Jiřím Čunkem a Martinem Bursíkem sešel v pondělí večer, dnes opět. Termíny schůzek ale nejsou známy a politici ani nezveřejňují výsledky jednání. Konečnou podobu chce Topolánek sdělit až prezidentovi. ODS má o členech vlády jasno. Určit, koho do vlády pošlou, musí ještě menší strany.

Podle dřívější dohody lídrů má ODS ve vládě obsadit polovinu křesel stejně jako KDU-ČSL a Strana zelených dohromady. "Nemohu to potvrdit ani vyloučit," reagoval Bendl.

Co se týče programu, podle občanských demokratů neexistuje otázka, na níž by se strany nedokázaly domluvit. "Neobjevil se žádný bod, na kterém by to mohlo zkrachovat," uvedl šéf poslanců ODS Petr Tluchoř. "Není to sice jednoduché, ale nevypadá to, že by tam byly nepřekonatelné překážky," dodal Bendl.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám