Hlavní obsah

Ochlazení přineslo do hor první sníh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přechod tlakové níže, který v průběhu noci z úterý na středu doprovodilo výrazné ochlazení a silný vítr, přinesl v souladu s očekáváním meteorologů do vyšších poloh i sněhové přeháňky.

BEZ KOMENTÁŘE: Sníh na ChuráňověVideo: ČHMÚ

 
Článek

Sníh se ve středu ráno objevil na vrcholcích Krušných hor, poprašek byl patrný na webových kamerách Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) rovněž na hřebenech Krkonoš či na Šumavě.

Na Božím Daru bylo ráno jen okolo nuly. Před 9. hodinou tam začalo sněžit. Vrchol Klínovce nad Božím Darem je už bílý.

BEZ KOMENTÁŘE: Na Klínovci začalo sněžitVideo: ČHMÚ

ČTĚTE TAKÉ

Podle pozorovatele ČHMÚ v Šindelové na Sokolovsku Rudolfa Kovaříka začal ráno padat sníh i v nižších polohách. "Sněží od 600 metrů nad mořem. Ve vyšších polohách pak zůstává sníh i na silnicích. Řidiči by měli být opatrní, hlavně pokud ještě nepřezuli na zimní pneumatiky," popsal Kovařík.

Foto: Český hydrometeorologický ústav

Snímek z webové kamery ČHMÚ na Luční boudě v Krkonoších

Ráno se prudce ochladilo – během hodiny o tři stupně. Sníh s deštěm začal padat po 9. hod. i v Sokolově.

Foto: pro Novinky Václav Vostradovský

Ranní sněžení na Kvildě

Podle předpovědi by i ve čtvrtek měly být v polohách nad 1000 srážky smíšené nebo sněhové. Během dne se ale přece jen mírně oteplí.

BEZ KOMENTÁŘE: Lysou horu zasypal sníhVideo: ČHMÚ

V pátek by již mělo oblačnosti ubývat a mělo by být i skoro jasno. Maximální odpolední teploty se nicméně budou pohybovat pouze kolem 10 stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám