Hlavní obsah

Obžalovaný poslanec ANO Růžička požádá Sněmovnu o vydání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslanec hnutí ANO Pavel Růžička ve čtvrtek prohlásil, že sám hodlá požádat Sněmovnu o zbavení imunity, aby byl jeho případ co nejrychleji vyřešen. Zároveň ale trvá na tom, že chce, aby se žádostí o jeho vydání k trestnímu stíhání detailně zabýval mandátový a imunitní výbor i celá Sněmovna.

Foto: Novinky.cz s použitím psp.cz

Poslanec Pavel Růžička (ANO)

Článek

„Vydání se bránit nebudu a osobně o něj Sněmovnu požádám. Stále platí, že je i v mém zájmu, aby byla tato kauza co nejrychleji ukončena,” sdělil Růžička, který je jako jeden z deseti zastupitelů města Postoloprty na Lounsku obžalován z trestného činu porušení povinností při správě cizího majetku kvůli údajně nevýhodnému prodeji domu soukromníkovi. Růžička se brání, že za jinou cenu nemovitost reálně prodat nešla.

Poslanec už na začátku kauzy říkal, že se nechá vydat, poté ale upřesnil, že nechá rozhodnutí na imunitním výboru a Sněmovně. Odmítl ale, že by změnil názor.

„Ve svých, možná ne vždy přesně formulovaných vyjádřeních jsem pouze chtěl veřejnosti sdělit, že budu stát o to, aby se žádostí o mé vydání a tím i celým případem nejprve detailně zaobíral mandátový imunitní výbor a následně i celá Sněmovna, kde bych rád osobně vystoupil,” prohlásil Růžička.

Poslanec tvrdí, že chce, aby se o jeho případu debatovalo ve Sněmovně v zájmu všech zastupitelů v republice.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám