Hlavní obsah

Občané.cz si vybrali politickou superstar, tenisového trenéra

Novinky, jov

Nová politická strana Občané.cz získává netradičně kandidáty pro předčasné volby do Sněmovny. Pořádá jakousi obdobu televizní soutěže "Česko hledá superstar", v jednotlivých krajích vybírá adepty pomocí poroty. Na castingu v Pardubicích uspěl tenisový trenér Jan Ilič, který má podle strany šanci získat kandidaturu do dolní komory.

Článek

Tenisový trenér Jan Ilič se 14. července zúčastnil castingu v Pardubicích a podle Občané.cz si nevedl špatně, má šanci získat kandidaturu a zabojovat o Sněmovnu. Ilič se do klání podle svých slov pustil proto, aby změnil českou politiku. "Rád bych, kdyby byla šance,“ odpověděl na otázku, zda by vstoupil do politiky.

Ačkoliv se živí jako tenisový trenér, chtěl by se v politice věnovat životnímu prostředí. "Ta zeměkoule opravdu není na jedno použití,“ kritizoval současný přístup k přírodě. Porotce Ivan Pilný mu přitom vysekl poklonu.

Akce, kdy lidé toužící po vstupu do politiky předstupují před porotu, nese název "Hledáme Superobčany.cz“. V prvním kole předstupují uchazeči o vstup do politiky před hodnotící porotu, ve které kromě politiků zasedá osobnost z řad moderátorů, herců nebo zpěváků.

Probíhá asi dvacetiminutový rozhovor, během kterého musí zájemce o vstup do politických vod například prokázat, že zná problémy svého kraje, je schopen debatovat o programu Občané.cz a také je bezúhonný. Druhé, užší kolo je vedeno intimněji, pro vybrané "výherce“ je pak připraven mediatrénink nebo třeba služby stylistů. Pozice lídrů kandidátek jsou už ale takřka rozebrány.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám