Hlavní obsah

O víkendu bude až 35 stupňů, varují meteorologové

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek varoval před velmi vysokými teplotami, které budou překračovat 31 stupňů Celsia. Výstraha platí od pátku přes celý víkend. Na východě republiky budou tropické teploty panovat ještě v pondělí.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

V pátek budou teploty nad 31 stupňů  panovat především na jihu Moravy. V sobotu je nutné s nimi počítat na většině území kromě Karlovarského a Moravskoslezského kraje a Vysočiny.

„V neděli jsou očekávány teploty přes 31 stupňů Celsia v nížinách na většině území ČR, v Jihomoravském kraji vystoupí na 32 až 35 stupňů,” upozornili meteorologové. V této souvislosti hrozí především na jihu Moravy vysoké riziko vzniku požárů.

V neděli ukončí vysoké teploty od západu studená fronta, kterou budou doprovázet silné bouřky. Ty by měly na západ Čech dorazit v neděli večer a v noci na pondělí, na ostatním území se budou vyskytovat od pondělí. „Výstraha na bouřky bude vydána podle dalšího vývoje situace pravděpodobně během neděle,” očekávají meteorologové.

S ohledem na vysoké teploty by lidé měli omezit fyzickou zátěž, nepobývat na přímém slunci a zvýšit příjem tekutin.

Reklama

Výběr článků

Načítám