Hlavní obsah

O Velikonocích nás čeká sluníčko a vysoké teploty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velikonoční svátky by měly být slunečné a teplé, slibují meteorologové v dlouhodobém výhledu počasí. Před svátky by mělo být sice chladno a deštivo, na Velikonoce se ale počasí umoudří a teplotně by měly sváteční dny být dokonce nadprůměrné. Pohybovat by se měly mezi 16 až 18 °C.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Po prudkém ochlazení, které přijde v neděli, se teploty opět dostanou na příjemných 14 až 17 °C. Ochlazení by mělo přijít na konci týdne.

Další dny by mělo být oblačné počasí s deštěm nebo dešťovými přeháňkami. Teploty by se měly pohybovat kolem 13 °C. Zlom by měl nastat koncem týdne, krátce před Velikonocemi.  Po oblačných dnech by mělo být slunečno a teploty by měly růst a dostat se až k 18 °C.

V tomto duchu by se měl nést i týden od 6. do 12. dubna.  „Vychází teplotně nadprůměrný ve srovnání s dlouhodobým průměrem,“ uvedl Český hydrometeorologický ústav.

Vysoké teploty na toto období by se měly udržet i v týdnu od 13. do 19. dubna. Teploty by se mohly dostat až k 20 °C.

Srážkově by mělo být období od 23. března do 19. dubna průměrné až lehce nadprůměrné. Relativně více deště by mohlo spadnout v posledním týdnu období od 13. do 19. dubna 2015 s průměrným týdenním úhrnem kolem 12 mm, vzhledem k dlouhodobému průměru.

Naopak nejméně srážek vychází na týden od 6. do 12. dubna 2015.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám