Hlavní obsah

Novotný vulgárně tituloval Schillerovou, šéf ODS mlčí

Novinky, Jan Menšík

Starosta pražských Řeporyjí a člen ODS Pavel Novotný je proslulý svým svérázným stylem komunikace. V pátek ráno o sobě dal vědět a tentokrát překročil mez svých obvyklých vulgarit. Na Facebooku se pustil do ministryně financí Aleny Schillerové (ANO), již nazval „ubohou estébákovou ku*vičkou”. Novotný tak reagoval na Sněmovnou schválené snížení daní. Předseda ODS Petr Fiala se k tomu nevyjádřil.

Foto: Milan Malíček, Právo

Pavel Novotný na kongresu ODS

Článek

Novotný, který platí za zřejmě nejkontroverznější postavu občanských demokratů,  často na svých sociálních sítích vyjadřuje emotivní reakce na události, politiky či jiné známé osobnosti. A mnohdy ve svých statusech volí nelichotivá slova, například o komunistech se často vyjadřuje jako o „bolševických sviních”.

Nový daňový balíček prošel, přijde na 130 miliard. Je to rána, připustila Schillerová

Domácí

V pátek ráno jej ale očividně noční dění ve Sněmovně, kde poslanci schválili nový daňový balíček, který bude mít v důsledku dopad i na rozpočty obcí, rozpálilo poněkud více a opravdu nevybíravě se pustil do šéfky státní kasy Aleny Schillerové (za ANO).

V reakci na výpadky obcí napsal Schillerové „poslouchej, ty ubohá ku*vičko estébákova, OKAMŽITĚ po volbách zvedneme DPD (míněno zřejmě DPH, pozn, red.) a začneme škrtat provozní výdaje, DPH se projeví okamžitě, tedy výpadek je jen na rok”.

Sama Schillerová nebyla z výsledku nočního hlasování právě nadšená. „Říkám upřímně, že to je docela rána,” komentovala schválení změny daní, kterou předložil coby poslanecký návrh předseda vlády Andrej Babiš.

Překročil hranici?

Řada komentujících Novotného vyjadřování zkritizovala, někteří upozornili, že už to je „za hranou”.

Když se Novinky na Novotného obrátily s žádostí o vysvětlení a komentář, zda je autorem opravdu on a případně zda si za tím i v odstupu několika hodin stojí, nejenže své vyjádření potvrdil, ale ještě přitvrdil.

„Vážně si myslím, že to jsou všechno estébákovy ku*vy a sluhové. A nic jsem nehulil ani nepil,” dodal Novotný s tím, že ho prostě naštvala představa, že dluhy, které výpadek rozpočtu po snížení daní zaviní, budou muset splácet jeho dcery.

Novotný se neobává ani žádných právních kroků ze strany Schillerové. Přesněji – je mu to, slušně řečeno, jedno. „Ať mě žaluje, zlodějka jedna zlodějská. Letos mi už dvakrát zdražila cigára. Jako kuřák jsem nejdisciplinovanější plátce daně – jdu do trafiky, odevzdám denně kilo a držím hubu,” doplnil rozhořčeně.

Schillerová se podle svého mluvčího Michala Žurovce nebude k incidentu žádným způsobem vyjadřovat.

Šéf ODS mlčí

Novinky oslovily také předsedu ODS Petra Fialu, aby se vyjádřil k tomu, zda jsou pro něj nynější výroky starosty za jeho stranu Novotného přijatelné. Odpověď však nedorazila.

Šéfové ODS, lidovců a topky si hrají na Avengers. Jenže si vybrali mrtvé postavy

Domácí

Jedna z otázek směřovala také k tomu, zda se může nynější starosta Řeporyjí objevit na kandidátní listině ODS pro volby do Poslanecké sněmovny, které se konají příští rok. Novotný se netají ambicí dostat se do poslanecké lavice.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám