Hlavní obsah

Nenechte se rozeštvat, apeloval Vystrčil v novoročním projevu

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepodléhejte dezinformacím a populistům, nenechte se rozeštvat, apeloval na Čechy ve svém novoročním projevu předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS). Šéf horní parlamentní komory se rozhodl pokračovat v tradici započaté jeho předchůdcem Jaroslavem Kuberou (ODS).

Novoroční projev předsedy Senátu Miloše VystrčilaVideo: ČTK

 
Článek

„Stejně jako Václav Havel jsem přesvědčen, že si politiky nevolíte, aby vám lhali, Tak tedy po pravdě,“ zahájil Vystrčil svůj novoroční projev. V úvodu pochválil vládu za jarní rychlou a správnou reakci v boji proti koronaviru, vzápětí ji ale zkritizoval.

Vláda podle jeho slov v podzimní bitvě zaspala a je pro ni těžké přiznat chybu, „zvláště, když se chovala tak, jak lidé chtěli”. V těžkých chvílích se podle něj pozná, kdo není pouhý populista, ale skutečný politik, který je na sebe ochoten vzít odpovědnost i za cenu hrozící ztráty popularity.

Vybíráme to méně špatné řešení, tvrdí Vystrčil

Domácí

„Žádám vládu, aby se soustředila na předvídatelnost svých kroků,“ řekl Vystrčil a pokračoval: „Mělo by být jasné, kam poběží PES zítra i pozítří.“

„Jsme schopný, hrdý svobodomyslný národ. Nepropadejme malomyslnosti. Nenechejme se rozeštvat a rozdělit,“ apeloval na Čechy. Nabádal občany, aby dodržovali protikoronavirová pravidla a nechali se očkovat.

Češi by podle něj neměli zapomínat na  to, že „slušnost není slabost”.

Novoroční projevy bývaly v novodobé historii České republiky do roku 2013 doménou prezidentů. Na Nový rok se k veřejnosti obraceli Václav Havel i Václav Klaus. Jejich následovník Miloš Zeman se rozhodl vystupovat s vánočním poselstvím.

Reklama

Výběr článků

Načítám