Hlavní obsah

Nového terapeuta, fenku zlatého retrívra, si oblíbila celá nemocnice

Novinky, vrb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V Nemocnici Na Bulovce v Praze bude trvale pomáhat canisterapeutický pes. Kontakt se zvířaty totiž prokazatelně zlepšuje psychický stav pacientů a už jsou vidět první výsledky.

Nového terapeuta, fenku zlatého retrívra, si oblíbila celá Nemocnice Na Bulovce Video: Novinky

 
Článek

Fenku Fanny nemocnici dlouhodobě zapůjčila Obecně prospěšná společnost Pomocné tlapky, která se zabývá chovem, předvýchovou a výcvikem asistenčních psů. „Je potřeba, aby canisteraupeutický pes byl klidný a nelekal se. Od dvou měsíců si pejsek v nemocnici zvykal,“ informovala Novinky psycholožka Lenka Procházková, kterou 1,5 roku stará Fanny každý den doprovází na obchůzkách v nemocnici.

„Pacienty ten kontakt naladí na jinou notu, mají možnost přijít na jiné myšlenky,“ dodala Procházková.

Tváře nemocných lidí v důchodovém věku, kteří leží na 2. interní klinice, se v přítomnosti psa výrazně mění. Zádumčivost skutečně během pár vteřin nahrazuje smích a radost.

Domácím oddělením Fanny je 2. interní klinika, ale už na červen si ji rezervovali na neurologii. Její oblíbenost totiž roste, a to nejen mezi pacienty. V její přítomnosti se objevují úsměvy na tváři lékařskému personálu i administrativním pracovníkům. Doslova ji milují například v oddělení mzdové účtárny. „Tady jsou nemocní lidé a tohle je povzbuzení pro ně,“ směje se mzdová účetní Hana Neugebauerová.

„Je to zlatíčko,“ rozplývá se referentka financování Helena Nováková. Úvazek fenky Fanny započal 9. prosince 2013 a bude trvat 10 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám