Hlavní obsah

Nohavová se nebude bránit vydání ke stíhání kvůli nehodě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslankyně KSČM Alena Nohavová se nebude bránit vydání k trestnímu stíhání kvůli dubnové dopravní nehodě. V úterní tiskové zprávě uvedla, že neřídila pod vlivem alkoholu, a nemyslí si, že by porušila dopravní předpisy. Zároveň si postěžovala na to, že policie ji dosud nevyslechla, ačkoli ji o to dvakrát žádala.

Foto: Novinky.cz s použitím psp.cz

Poslankyně Alena Nohavová

Článek

"Souhlasím s mým vydáním," sdělila Nohavová, kterou chce policie stíhat pro přečin ublížení na zdraví z nedbalosti. Policejní žádost o její vydání posoudí ve středu mandátový a imunitní výbor, sněmovní plénum rozhodne v pátek.

"Řídila jsem tak, aby nedošlo k dopravní kolizi, nicméně stalo se a došlo ke střetu," uvedla poslankyně. Na místě podle ní nebyla žádná zranění, poslaneckou imunitou se Nohavová nehájila. Už dřív deníku Právo řekla, že problém byl zřejmě v tom, že druhý účastník skončil následující den v pracovní neschopnosti.

"K nehodě musím konstatovat, že si nemyslím, že jsem porušila dopravní předpisy. O tom, že jsem vyšetřovaná pro trestný přečin ublížení na zdraví z nedbalosti, jsem se dozvěděla od novinářů a na základě žádosti policie o vyslovení souhlasu k mému stíhání," dodala Nohavová.

Nehody poslanců

Dopravní nehodu řešila dolní komora i v květnu, kdy vydala kvůli kolizi ke stíhání poslance ČSSD Štěpána Stupčuka. Jeho vozidlo havarovalo v únoru. Když přijela na místo policie, byl poslanec u svého vozu sám. Řekl ale, že neřídil, a odmítl i dechovou zkoušku. Později však přiznal, že byl opilý. [celá zpráva]

Policie Stupčuka obvinila a navrhla obžalovat z ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě odsouzení mu hrozily až tři roky vězení. Státní zástupce nakonec poslancovo stíhání podmíněně zastavil. Stupčuk zaplatil pokutu 150 000 korun a na dva roky přišel o řidičský průkaz.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám