Hlavní obsah

Noční vlci se v Praze poklonili padlým vojákům. Odpůrci čekali marně

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Členové motorkářského klubu Noční vlci v sobotu dorazili do Prahy, aby uctili památku obětí druhé světové války. Na Václavském náměstí na ně čekali odpůrci, kterých si však motorkáři nevšímali a zamířili rovnou na Olšanské hřbitovy.

BEZ KOMENTÁŘE: Noční vlci na Olšanských hřbitovechVideo: Novinky

 
Článek

Na hřbitov dorazilo po druhé hodině odpoledne asi 15 až 20 ruských motorkářů a přibližně 200 jejich příznivců z řad Čechů, Slováků či Němců.

Motorkáři položili na Olšanský hřbitovech věnec a zúčastnili se hodinové mše v pravoslavném kostele. Podle informací z místa se celá akce obešla bez incidentů.

Do Česka dorazili Noční vlci v noci na pátek a po cestě se zastavili v Brně na Ústředním hřbitově, kde se poklonili u památníku padlých rudoarmějců.

BEZ KOMENTÁŘE: Protestující proti Nočním vlkům na Václavském náměstí v PrazeVideo: Novinky

Poté, co motorkáři v Brně uctili padlé vojáky minutou ticha a položili k památníku květiny, došlo i na krátké proslovy, v nichž řečníci varovali před překrucováním historie. Pietní akt u Čestného pohřebiště se odehrál bez většího zájmu veřejnosti. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Noční vlci před PrahouVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Na své cestě Evropou chtějí motorkáři, kteří jsou spojováni s ruským prezidentem Vladimírem Putinem, uctít oběti druhé světové války, především ty z řad Rudé armády. Z Česka by měli zamířit do Německa.

Reklama

Související články

Noční vlci zahájili na Slovensku svou jízdu

Kontroverzní ruský motorkářský klub Noční vlci zahájil v neděli na Slovensku svou motocyklovou jízdu s názvem Silnice vítězství - 2017 položením věnců na...

Výběr článků

Načítám