Hlavní obsah

Neúspěšnou Trikolóru chce vést právník Rajchl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

O post v čele hnutí Trikolóra, které neuspělo v podzimních volbách do Sněmovny, kde v koalici se Soukromníky a Svobodnými získalo pouze 2,76 procenta hlasů, se bude ucházet právník Jindřich Rajchl. Chtěl by vystřídat exposlankyni Zuzanu Majerovou Zahradníkovou.

Foto: archiv Jindřicha Rajchla

Jindřich Rajchl

Článek

Hnutí, které vzniklo kolem exposlance Václava Klause mladšího, jenž se letos na jaře rozhodl z osobních důvodů v politice skončit, vedla od března z pozice první místopředsedkyně právě Majerová Zahradníková.

„Výsledky voleb byly nemilosrdným signálem, že dosavadní šéfka Trikolóry důvěru voličů získat nedokáže,“ tvrdí Rajchl s tím, že ač má bývalou poslankyni lidsky rád, má za to, že „má-li mít Trikolóra nějakou budoucnost, musí být v čele hnutí nahrazena”.

Václav Klaus ml. končí v politice

Domácí

Sjezd by měl proběhnout koncem ledna. Rajchl podle svých slov získal k boji o předsednictví několik krajských nominací. Klíč k budoucímu úspěchu vidí podle svých slov v systematické práci namísto „sebeuspokojujících výkřiků na sociálních sítích”.

Foto: Petr Horník, Právo

Václav Klaus a Zuzana Majerová Zahradníková na archivním snímku

„Zbavíme-li se amatérismu a nekoncepčnosti v přístupu k veřejnosti a médiím, přestaneme-li improvizovat v klíčových okamžicích a nadřadíme-li zájmy hnutí nad zájmy jednotlivců, můžeme si vybojovat zpět své místo na české politické mapě,” věří právník, který věnoval hnutí 1,4 milionu korun a při sněmovních volbách byl za Majerovou Zahradníkovou dvojkou pražské kandidátky.

V letech 2009–2013 působil Rajchl coby místopředseda Fotbalové asociace (FAČR) a člen marketingové komise UEFA. V mezidobí let 2004 až 2013 vedl zastoupení sázkové kanceláře bwin.com v ČR a SR. Nyní vede vlastní advokátní kancelář.

Reklama

Výběr článků

Načítám