Hlavní obsah

Neúspěšnost u ústních maturit oproti loňsku vzrostla

• Aktualizováno

Podle předběžných výsledků státních maturit se oproti loňsku zvýšila neúspěšnost studentů u ústní zkoušky z českého jazyka o 0,3 procentního bodu a u zkoušky z angličtiny o 0,2 procentního bodu. Uvedla to v úterý Česká televize s odvoláním na ředitele společnosti Cermat Jiřího Zíku.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Ústní část maturit končí v úterý, ale centrum pro přípravu maturit Cermat dostává výsledky ze škol průběžně. "Víme, že ten trend, který byl zaznamenán u didaktických testů, je u ústních zkoušek podobný. To znamená, že se neúspěšnost mírně zvýšila," uvedl Zíka.

V didaktických testech propadlo z češtiny 2,7 a z angličtiny 4,4 procenta maturantů. Nejhůře dopadla matematika, kterou nezvládlo čtyřiadvacet procent z těch, kteří šli k maturitě poprvé. Z tohoto předmětu se však ústní zkouška nedělá.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Studenti se mohou proti výsledkům všech částí maturitních zkoušek odvolat, takže v současné době se konají přezkumná řízení. "Ale to výsledky ovlivní v řádech setin, maximálně desetin procent," uvedl Zíka.

Zveřejnění kompletních výsledků maturitních zkoušek Cermat ve spolupráci s ministerstvem školství plánuje na 20. června, řekl mluvčí Cermatu Jan Pohanka.

Reklama

Výběr článků

Načítám