Hlavní obsah

Netěžíme, odmítají nařčení těžaři. V podzemí Darkova je i tak až 150 lidí

Právo, hon
Ostrava

Těžební společnost OKD se ohradila vůči nařčení, které zaznělo na pondělní demonstraci v Ostravě proti způsobu zavádění hygienických opatření. Matka jednoho z horníků na Dole Darkov označila za lež tvrzení, že na dole Darkov se od druhé poloviny května netěží.

Článek

„Jsem nasr... matka, která má syna na Darkově. Dva měsíce jsem poslouchala, že Darkov je uzavřený, ale Darkov jel. Největší lež v této republice je, že Darkov byl uzavřený,“ řekla matka horníka, jejíž vystoupení se stalo předmětem vášnivých diskusí.

OKD kvůli koronaviru přeruší těžbu ve všech dolech

Ekonomika

Mluvčí OKD Naďa Chattová označila tato slova za nepravdivá. Podle ní těžba od 22. května na Darkově neprobíhá a v podzemí je jen minimum pracovníků, kteří zajišťují bezpečnost.

„Zaměstnanci v podzemí samozřejmě jsou, pohybuje se tam kolem 100 až 150 zaměstnanců, kteří se starají o bezpečnost, v žádném případě ale nejde o těžbu,“ dodala Chattová. Darkov zaměstnává asi 1800 lidí.

Na kritiku, že Důl Darkov měl být uzavřen okamžitě po prvního případu nákazy, Chattová řekla, že OKD spolupracovalo s hygieniky, kteří nic takového nepožadovali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám