Hlavní obsah

Nesměli se zakladatele tak snadno vzdát, nechápe exprezident Klaus Trikolóru

Novinky, jas

Konec Václava Klause ml. v čele hnutí Trikolóra a jeho stažení se z veřejného života okomentoval jeho otec a bývalý prezident Václav Klaus již v úterý. Ve středu se pozastavil nad tím, že se hnutí svého zakladatele tak snadno vzdalo.

Foto: Novinky

Bývalý prezident Václav Klaus.

Článek

„Včerejší večerní prohlášení vedení Trikolóry mě velmi nepříjemně překvapilo a naznačilo, že za rozhodnutím mého syna nebyly jen důvody osobní,“ uvedl exprezident.

„Trikolóra se svého zakladatele – v kontextu vážnosti doby – nesměla tak snadno vzdát,“ dodal.

Trikolóru povede Majerová Zahradníková, Klaus ml. rezignoval

Domácí

Hnutí do voleb povede stávající místopředsedkyně Zuzana Majerová Zahradníková. Předsednictvo v prohlášení uvedlo, že je rozhodnutí Klause ml. překvapilo, nicméně jej chápe.

Klaus, který by odchod svého syna z politiky považoval za ztrátu, avizoval, že se jej pokusí přesvědčit ke změně názoru. Naději vidí v tom, že Klaus ml. hodlá dokončit mandát ve Sněmovně.

Fatální hrozba pro tuto zemi

„Doufám, že nenechají stařičkého exprezidenta, aby se musel plést do parlamentní politiky,“ uvedl Klaus před několika dny v souvislosti s výzvou po spojení stran, které odmítají omezení kvůli koronaviru.

Klaus ml.: Mandát si ponechám, půl roku už nebudu vyšilovat

Domácí

Současná politická situace je podle něj „mimořádně nebezpečná“, neboť hrozí, že se „již nikdy nevrátíme k normálnímu životu“. „Hrozí, že naší zemi zbyde jediná volba: buď Babiš, anebo neomarxističtí Piráti,“ tvrdí Klaus.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám