Hlavní obsah

Není důvod vykupovat supermarkety, shodl se Hamáček se Zemanem

– Praha
Novinky, zpe

Šéf sociální demokracie a ministr vnitra Jan Hamáček se ve čtvrtek odpoledne na Hradě sešel s prezidentem Milošem Zemanem. Tématem jejich pravidelné schůzky byl mimo jiné koronavirus. Politici se podle Hamáčka shodli, že není důvod vykupovat supermarkety.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman a ministr vnitra a předseda ČSSD Jan Hamáček (vpravo)

Článek

Schůzka trvala asi hodinu a půl. „Probírali jsme celou řadu témat. Pan prezident se ptal, jak je ČR připravena na situaci ohledně koronaviru,“ řekl poté Hamáček.

Zemana prý ubezpečil, že Česká republika je připravena případnou nákazu zvládnout. Hamáček připomněl, že není důvod k panice, protože v Česku zatím případ nákazy koronavirem nahlášen nebyl.

„Z jeho reakce jsem vyvodil, že rozumí tomu, jak k tomu vláda přistupuje, prezident neměl výhrady a podněty. Shodli jsme se na tom, že je potřeba zachovat klid a nestrašit lidi. Vykupovat supermarkety je zbytečné, v Itálii žádné problémy z hlediska zásobování nebyly,“ uvedl Hamáček.

Lidé vyrazili nakupovat. Utratí i 12 tisíc, říká prodavačka

Ekonomika

Někteří lidé si už přes to v obavách z rozšíření z koronaviru dělají zásoby. Jak Novinky informovaly, supermarkety a e-shopy hlásí větší poptávku po trvanlivých potravinách, dětské výživě nebo vitaminech. Prodejci tvrdí, že nárůsty prodejů trvanlivých potravin jsou až o desítky procent.

Reklama

Výběr článků

Načítám