Hlavní obsah

Nemocnice zakázala dezinfekci s alkoholem

Novinky, Karel Balcar, Martin Sládek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Používání dezinfekce s obsahem alkoholu zakázalo vedení Vítkovické nemocnice Blahoslavené Marie Antoníny v Ostravě, ve které byl v pondělí během standardní operace popálen 27letý pacient.

Foto: Lenka Zvonková

Panorama Valašských Klobouk

Článek

V úterý nemocnice odstavila mimo provoz také přístroj, jež se používá k zastavení krvácení a zatažení operační rány.

Právě po použití přístroje se vznítily výpary z dezinfekce a mladý muž musel být s popáleninami druhého a třetího stupně převezen do popáleninového centra Fakultní nemocnice s poliklinikou v Ostravě-Porubě.

"Policisté i hasiči prověřili elektroinstalaci na operačním sále a konstatovali, že není vadná. Policie se případem dále zabývá," potvrdila mediální zástupkyně nemocnice Eva Kijonková.

Nemocnice jedná o odškodnění

Kromě toho nemocnice ustavila sedmičlennou interní znaleckou komisi.

Popáleniny v žádném případě život mladého muže neohrozí, řekl mluvčí Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě Štěpán Neuwirth. "Pacient je v současné době na standardním lůžku nemocničního pokoje. Další postup při léčbě a péči o pacienta by měli v příštích deseti dnech projednat lékaři," uvedl mluvčí.

Představitelé nemocnice v odpoledních hodinách hovořili s rodinnými příslušníky poškozeného pacienta o možné náhradě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám