Hlavní obsah

Německý kancléř Schröder navštívil Prahu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Německý kancléř Gerhard Schröder v pátek ve večerních hodinách přicestoval na krátkou neoficiální návštěvu České republiky. Setkal se s premiérem Jiřím Paroubkem. Jde již o druhou letošní kancléřovu návštěvu Prahy.

Článek

Schröder se setkal s Paroubkem hned o po příjezdu z Drážďan, kde se v neděli budou konat dodatečné volby. Nejprve společně zamířili do Kramářovy vily, odkud si kancléř prohlížel Prahu.

Poté ho český premiér pozval na večeři do Francouzské restaurace v Obecním domě. "Máme řadu společných názorů a názorů na svět," sdělil Paroubek novinářům.

Paroubek s německým kancléřem hovořil o česko-německých vztazích, o problémech financování EU po roce 2007 a o rozšiřování Evropské unie.

Po večeři Paroubek oznámil, že mu kancléř pomůže s předvolební kampaní. Před Vánocemi dorazí z Německa do Prahy dva nebo tři lidé ze Schröderova volebního týmu, kteří české sociální demokracii pomohou s předvolební taktikou.  

Schröder do Prahy přicestoval v době nelehkých jednání o sestavení nové vlády v Německu. Existuje varianta, že Schröderova SPD sestaví velkou koalici s opoziční konzervativní CDU/CSU, která volby sice vyhrála, ale jen velmi těsně právě před sociální demokracií.

Schröder se v České republice zdržel pouze pár hodin, pak odletěl zpět do Německa.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám